• Lorem ipsum
Arabesque Tegels

Arabesque Tegels zijn tegels met bijzondere vormen. Deze vormen worden ook wel lantaarns genoemd. Oorspronkelijk komen deze tegels uit Spanje en Marokko. In ons assortiment vindt u hoogwaardige, keramische variaties van deze oorspronkelijke look.

Voor Arabesque tegels uit het assortiment van Tegelfabriek Nederland is de inspiratie gehaald uit Spaanse en Marokkaanse ontwerpen. In deze landen werden de vormen oorspronkelijk met de hand vervaardigd. En vervolgens afgewerkt met de meest prachtige kleuren. Deze materialen hebben de inspiratie gevormd voor de arabesque tegels die wij voeren in het assortiment. Dit zijn voornamelijk tegels van keramiek. Wat is het voordeel hiervan? Keramiek is kleur, kras en slijtvast. Hierdoor kan er niets in de tegels trekken. Met deze kwalitatieve voordelen zijn de arabesque tegels in ons assortiment een goede samenstelling van verschillende kenmerken en stijlen; de kwaliteit van keramiek en de fraaie vorm van oorspronkelijke arabesque tegels! 

Wat maakt een arabesque tegel zo bijzonder?

De vorm is hetgeen waar arabesque tegels zo bekend om staan. Deze vorm met rondingen wordt ook wel een lantaarn tegel genoemd. Deze vorm wordt al eeuwen gebruikt voor interieurs. Maar past ook zeker in hedendaagse trends. De klassieke vorm weet ieder oppervlak een eigen karakter te geven. 

Het assortiment van Tegelfabriek Nederland

Om de arabesque tegel te vinden die bij u past biedt Tegelfabriek Nederland een ruim assortiment aan. Het assortiment bestaat uit vele kleurvariaties. Deze kleurvariaties vinden ook hun oorsprong in de kleuren die gebruikt werden voor de handgemaakte arabesque tegels. De meeste tegels in de vorm van arabesque worden glanzend afgewerkt. Om dat een glanzend oppervlak ook beter bij het karakter en de kleuren van de tegels past. Een bekende serie uit ons assortiment is bijvoorbeeld de Tonalite Arabesque

De toepassing van Arabesque tegels

De meeste tegels met een arabesque look zijn glanzend afgewerkt. Door de glanzende afwerking zijn de tegels dan ook vooral bruikbaar als wandtegels. De voordelen van keramiek zorgen ervoor dat de wandtegels in alle ruimtes toepasbaar zijn. Zo kunnen arabesque tegels bijvoorbeeld ook gebruikt worden in de badkamer, of op de achterwand van de keuken! 

Voor Arabesque tegels bent u bij Tegelfabriek Nederland aan het juiste adres

Tegelfabriek Nederland is een specialist op het gebied van tegels met bijzondere vormen en patronen. Daarom bent u ook voor arabesque tegels aan het juiste adres bij ons. Zo geven wij bijvoorbeeld graag meer advies over deze tegels. Voor advies kunt u altijd contact met ons opnemen via de klantenservice. Of stel uw vraag bij ons in de chat.

Een monster of offerte ontvangen?

Wilt u een arabesque tegel uit ons assortiment in het echt bekijken? Dan kunt u via de sample service een monster aanvragen. Bent u op zoek naar een groter aantal vierkante meters van deze tegels? Dan kunnen wij de tegels wellicht nog aanbieden tegen een scherpere prijs. In dat geval kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen! 

Toon:
Geen producten gevonden...