• Lorem ipsum

Een badkamer renoveren of ontwerpen is een opwindende taak, maar kan ook overweldigend zijn door de overvloed aan keuzes die u moet maken. Een van de belangrijkste beslissingen is het selecteren van de juiste tegels. Moet u gaan voor matte of glanzende tegels in de badkamer? Elk type tegel heeft zijn voordeel. En natuurlijk ook zijn nadeel. Bij Tegelfabriek Nederland adviseren wij u graag over de mogelijkheden van matte of glanzende tegels voor de badkamer. Lees hier meer over de mogelijkheden. Of neem contact met onze klantenservice op bij vragen. 

Matte of glanzende tegels in de badkamer?

Het kiezen tussen matte en glanzende tegels voor uw badkamer is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, esthetiek en functionele behoeften. Matte tegels bieden antislip eigenschappen en een eigentijdse uitstraling, terwijl glanzende tegels lichtreflectie en verfijning toevoegen aan de ruimte. Overweeg de specifieke toepassingen in uw badkamer, zoals vloeren, wanden en doucheruimtes, bij het maken van uw keuze. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat het past bij uw algehele ontwerpvisie en creëer een badkamer die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. 

Matte tegels: Rustiek en eigentijds

Matte tegels hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun moderne uitstraling en subtiele charme. Hier zijn enkele voordelen van het kiezen van matte tegels voor uw badkamer:

  1. Antislip: Matte tegels zijn over het algemeen minder glad dan glanzende tegels, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor vloeren in de badkamer. Dit vermindert het risico op uitglijden, vooral in natte omstandigheden, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kinderen of ouderen.

  2. Minder gevoelig voor vingerafdrukken en vlekken: Vanwege hun matte afwerking zijn deze tegels minder vatbaar voor vingerafdrukken en waterdruppels, waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn en er langer fris uitzien.

  3. Stijlvolle uitstraling: Matte tegels stralen een rustieke en eigentijdse esthetiek uit, waardoor ze perfect zijn voor moderne en minimalistische badkamerontwerpen. Ze voegen een vleugje elegantie toe zonder overdreven opvallend te zijn.

Matte tegels zijn vooral geschikt voor vloeren in de badkamer vanwege hun antislip eigenschappen. Bovendien kunnen ze ook worden gebruikt op wanden voor een gecoördineerde uitstraling, vooral in doucheruimtes waar de antislipfunctie een extra voordeel biedt.

Glanzende tegels: Verfijnd en reflecterend

Glanzende tegels hebben een tijdloze aantrekkingskracht en worden vaak gekozen vanwege hun verfijnde en luxe uitstraling. Hier zijn enkele voordelen van het kiezen van glanzende tegels voor uw badkamer:

  1. Lichtreflectie: Glanzende tegels weerkaatsen meer licht dan matte tegels, waardoor ze ideaal zijn voor het vergroten van de helderheid en het creëren van een ruimtelijk effect in kleinere badkamers.

  2. Gemakkelijk schoon te maken: Hoewel ze gevoeliger zijn voor vingerafdrukken en waterdruppels, zijn glanzende tegels gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en reinigingsmiddel. Ze behouden hun glans en glans met regelmatig onderhoud.

  3. Elegantie en glamour: Glanzende tegels voegen een vleugje elegantie en glamour toe aan elke badkamer. Ze zijn perfect voor liefhebbers van een luxe uitstraling en voegen een vleugje verfijning toe aan het interieur.

Glanzende tegels zijn ideaal voor wanden in de badkamer, vooral rond wastafels en spiegels, waar ze het licht kunnen weerkaatsen en een gevoel van ruimte kunnen creëren. Voor vloeren kunnen ze ook worden gebruikt, maar het is belangrijk om rekening te houden met de gladder oppervlak en mogelijk uitglijden, vooral in natte omstandigheden.

Advies bij Tegelfabriek Nederland

Alle mogelijkheden qua matte of glanzende badkamertegels bespreken wij graag met u bij Tegelfabriek Nederland. Neem nu direct contact met ons op door te bellen. Of stel uw vraag via de chat op onze site. Wij geven u graag advies op maat!